Anna Klappe Tekstproducties

Voor een helder verhaal

Schrijver

De eerste pennenstreken

Al tijdens de middelbare school begon Anna met schrijven voor de krant. Haar eerste artikelen verschenen in het 'Bolswards Nieuwsblad'. Over jongerenactiviteiten waarbij ze betrokken was.

Studie journalistiek

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in verschillende administratieve en secretariële functies, besloot ze van haar hobby haar werk te maken. In 1995 startte zij met de studie Journalistiek en Voorlichting aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze behaalde haar propedeuse met gemak, waarna ze verder ging in de studierichting Geschreven Pers.

Buitenland

In 2000 vertrok ze samen met haar man naar de Spaanse Costa del Sol voor een vrijwilligersproject in een internationale en interculturele setting. Ook in die tijd bleef ze schrijven: elke twee maanden verscheen een goedverzorgde nieuwsbrief op de mat van vrienden en bekenden. 

Freelance journalist en tekstschrijver

Met man en kinderen keerde ze in 2004 terug naar Nederland en vestigde zich in Flevoland. Ze pakte de pen weer op en werd correspondent van haar toenmalige dorp Nagele voor het weekblad 'de Noordoostpolder'. En al gauw werd ze ook gevraagd voor freelance-opdrachten elders. Inmiddels weten ook bedrijven en orgnanisaties Anna Klappe te vinden. Ze benaderen haar voor persberichten, advertorials, webteksten, reportages en nieuwsbrieven. 

Kennis bijspijkeren

Om haar kennis bij te spijkeren, heeft ze in 2006 en 2007 cursussen voor reclameschrijven en webredactie gevolgd. En een cursus webdesign.