Anna Klappe Tekstproducties

Voor een helder verhaal

Persberichten

Voel in andere handen

URK – Lingeriezaak Voel in Urk is in andere handen overgegaan. Alie van de Berg en haar dochter Berdine Loosman zijn sinds kort de trotse eigenaars van de winkel in Wijk 2-61. Ze worden bijgestaan door dochter en zus Christine en vriendin Annerie Ester.

'Ik hoorde het bij de kapper', vertelt Van de Berg lachend over hoe ze te weten kwam dat er een nieuwe eigenaar werd gezocht. Niet helemaal vreemd, want kapper Teun Kapitein is mede-aandeelhouder van de lingeriezaak die vorig jaar werd geopend. Van de Berg zag het gelijk zitten, evenals haar dochter. Ze hebben er enorm veel zin in. 'Het is heel erg leuk', klinkt het enthousiast.

Het pand heeft inmiddels een flinke metamorfose ondergaan. Er is gekozen voor een chiquere uitstraling. 'We willen ons meer richten op het luxere segment. Met goede lingerie van kwalitatieve merken als Marie Jo, PrimaDonna en Pleasure State', laat Van de Berg weten. De bovenverdieping is erbij getrokken, waardoor het assortiment kon worden uitgebreid met bruidslingerie en Deense nachtkleding.

Daarnaast is er lingerie voor dames met een grote boezem, alsmede voedingsbeha's en badkleding te vinden. Voor de heren blijft een basis-collectie van L'Homme aanwezig en voor jongeren is gekozen voor de Zaccini-lijn die bekend staat om de goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Klanten van Voel krijgen een stempelkaart waarmee kan worden gespaard voor een korting van 12,50 euro. En wie zich inschrijft kan op de verjaardag een kortingsbon van tien procent tegemoet zien. Ook zijn er cadeaubonnen verkrijgbaar voor elk gewenst bedrag.

Voel (Voor Ondermode En Lingerie) is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, met een pauze tussen 13.00 en 14.00 uur. Op vrijdag is de winkel open tot 19.00 uur en op zaterdag sluit de deur om 16.00 uur. 'Maar op afspraak kunnen klanten ook buiten openingstijden terecht', aldus Van de Berg. Voor meer informatie: 0527-701076 of 06-13340794.

© juli 2010
 


Technisch opleider ontwikkelt eigen practicum

 

NOORDOOSTPOLDER – Bij verschillende bedrijven in de Noordoostpolder is hij al over de vloer geweest met zijn zelfgemaakte practicum. En die zijn stuk voor stuk laaiend enthousiast. 'Het zijn allemaal praktische mensen. Die vinden het leuk dat er een ding op tafel staat.'

Technisch opleider Sijbrand Seine geeft bijscholing aan monteurs, installateurs en operators op de werkvloer. Aan de hand van de dagelijkse praktijk spijkert hij de kennis bij op het gebied van techniek en mechatronica. Om de theorie inzichtelijk te maken heeft hij speciaal hiervoor een practicum ontworpen. 'Daarmee kan ik alle basisprincipes van de hele elektrotechniek demonstreren. En ze kunnen het ook zelf proberen: van schakelen tot besturen en het regelen van apparatuur.'

Sijbrand Seine is duidelijk een man van de praktijk. 'Ik werk graag met visualisatie en laat door ervaring leren. Ik daag altijd eerst uit: Laat maar zien wat je ervan weet. En vraag dan: Wat weet je en wat meet je? Dan blijkt dat sommigen een kennistekort hebben, anderen maken een denkfout. Ik laat ik ze steeds zelf oplossingen bedenken. Door het practicum zien ze de gevolgen in het proces en het leert hen verder te denken. Op die manier groeit hun technische kennis op een praktische en respectvolle manier.'

Sijbrand Seine – Mens en Techniek ondersteunt bedrijven die zelf geen tijd of capaciteit hebben om hun technische medewerkers op te leiden of bij te scholen. Daarnaast ontwikkelt hij ook cursussen op maat en deelt certificaten uit. Ook is hij inzetbaar als praktijkopleider en geeft bedrijfsopleidingen VCA, VOP en VP. Voor meer informatie: www.sijbrandseine.nl


© juli 2010

 


Renne Streekproducten timmert met vis aan de weg

De Haringstek uit Urk bij boerderijwinkel Nagele

NAGELE/URK – Het succes van de tijdelijke viskar op het erf van Renne Streekproducten krijgt een duurzamer vervolg. Vanaf 28 mei is op alle vrijdagen en zaterdagen verse en gebakken vis uit Urk te koop bij de boerderijwinkel van Renne aan de Domineesweg 11 tussen Urk en Nagele.

Vorig jaar experimenteerden de innovatieve ondernemers al een paar weken met een viswagen op het erf. Maar ondanks de groeiende vraag van de klanten, besloot de vishandelaar er na zes weken mee te stoppen. Erg spijtig, vonden Frans en Irma Renne. 'We zitten vlakbij Urk en aan een doorgaande route. Er komt ontzettend veel verkeer over de N352. Het is voor de automobilisten dan ook erg gemakkelijk om hier even te stoppen voor een visje.'

Begin dit jaar besloot Renne zelf een professionele viswagen aan te schaffen. Johannes van den Berg van De Haringstek uit Urk gaat de wagen exploiteren. De 20-jarige Van den Berg zit al vanaf zijn dertiende 'in de vis'. Hij begon met een houten haringkar, waarna een viswinkel, een kleine supermarkt en een SRV-wagen volgden. Twee jaar geleden besloot hij zich uitsluitend toe te leggen op de rijdende viskraam. Deze tweede wagen zal worden gerund door een medewerker.

Het assortiment van De Haringstek omvat kibbeling, haring, lekkerbekjes, gerookte en verse vis. Ook zijn er broodjes haring, zalm en makreel te krijgen. Bijzonder is dat de bakolie in de wagen elke dag ververst wordt. De vis is uiteraard afkomstig van de afslag en vissersschepen uit Urk.

Renne: 'We zijn er heel blij mee, want de vis van De Haringstek is alom bekend'. Het personeeel van Renne wordt overigens ook ingewerkt om bij drukte in te kunnen springen. 'En het is een mobiele wagen, dus we kunnen hem ook bij evenementen elders inzetten', voegt Renne toe. Vooralsnog staat de viswagen er elke vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. 'Maar als de behoefte groter is, zal hij natuurlijk vaker open gaan.'

© mei 2010

 


Visspecialist met kruidenmix de boer op

URK/NAGELE – De smaakmakende viskruiden, waarmee de Urker vishandelaar Baarssen begin oktober nog de titel Visspecialist van Nederland in de wacht sleepte, zijn vanaf nu ook verkrijgbaar voor de consument. Samen met Renne Streekproducten uit Nagele worden de karakteristieke Urker viskruiden op de markt gebracht.

'We hoorden van klanten bij ons in de zaak al heel vaak: Wat een lekkere kruiden', vertelt Jelle Baarssen van de vishandel aan de Klifweg 2-4. Maar de tevreden gasten konden deze kruiden vervolgens nergens krijgen. Dit inspireerde de Urker vishandelaar om het unieke kruidenmelange waarmee hij zijn visproducten die voortreffelijke smaak geeft, zelf op de markt te brengen. Na lang zoeken vond hij een producent voor grootverpakkingen bereid om consumentenverpakkingen voor hem te ontwikkelen. 'Het verkoopteam komt binnenkort bij ons langs om het ook zelf te proeven', lacht Baarssen.

Renne Streekproducten uit Nagele krijgt het exclusieve verkooprecht om de kruidenmix te vermarkten via hun boerderijwinkel aan de Domineesweg 11 en via hun distributiekanalen. 'Wij hebben behoorlijk veel contacten met groothandels en landelijke distributeurs. Onze ambachtelijke stoofpotjes staan zelfs al in België!', vertelt Frans Renne. Zijn vrouw Irma vult aan: 'En hebben we ook beide wat te vieren. Baarssen het beste visgerecht van Nederland, wij in de Vers Top 100. Dat is ook de reden dat we bij elkaar zijn gekomen.'

Onder de naam 'Urker Viskruidenmix' en 'Urker Kibbelingmix' staan de potjes van 300 gram sinds vorige week in de schappen. Er zijn bovendien plannen om deze nieuwe kruidenlijn uit te breiden met een wok- en marinademix. De kruidenmix onderscheidt zich door de bijzondere samenstelling van ingrediënten, legt Baarssen uit. 'Het is exotischer dan de gebruikelijke melanges en bovendien met weinig E-tjes (hulpmiddelen) en andere toegevoegde stoffen', vult hij aan. Maar het precieze geheim geeft hij niet prijs. Dat moet geproefd worden.

De kruidenlijn is een aanvulling op het receptenboekje dat Baarssen maakte voor de jury van de wedstrijd voor het beste visgerecht van Nederland. 'Het is een verdraaid leuk boekje met nu een potje kruiden erbij', vertelt hij. De verkiezing tot Visspecialist van het jaar 'geeft vleugels', erkent Baarssen. In allerijl moesten de etiketten voor de kruidenpotjes worden aangepast. De potjes zijn aantrekkelijk voor toeristen, weet de Urker ondernemer. 'Maar ze zijn ook uitermate geschikt voor kerstpakketten en relatiegeschenken', vult hij aan.

Tijdens de Ketelbrug Experience, die donderdag 29 oktober wordt gehouden voor ondernemers uit Urk en de Noordoostpolder, zullen de Urker visspecialist en Renne Streekproducten gezamenlijk het product onder de aandacht brengen. 'Want we hebben dezelfde insteek: creatieve gerechten ontwikkelen die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt.'


© oktober 2009


Renne Streekproducten verovert plek in Nederlandse Vers Top 100

NAGELE – Renne Streekproducten uit Nagele heeft een plek veroverd in de Nederlandse Vers Top 100. De boerderijwinkel aan de Domineesweg tussen Nagele en Urk belandde op een goede 78-ste plaats tussen andere ambachtelijke streekbedrijven en nationaal opererende versketens zoals The Greenery (77) en CêlaVita (87).

Deze prestigieuze lijst, die voor het tweede jaar is vastgesteld, bevat de crème de la crème van de meest smaakmakende producten en diensten van bedrijven in de Nederlandse verssector. Bij de selectie is gekeken is naar marktbepalende ontwikkelingen en innovaties. De monitor dient als aanjager en inspiratiebron en om nieuwe kruisbestuivingen tussen bedrijven te stimuleren. De jury heeft naast aanmeldingen van deelnemende bedrijven zelf ook andere bronnen geraadpleegd, zoals de vakpers, websites en persberichten. 

Frans en Irma Renne zijn bijzonder verrast door deze notering. 'We hebben ons niet zelf opgegeven, en toch staan we op de lijst.' De bekendmaking vond plaats in Ahoy in Rotterdam tijdens de Week van de Smaak. Het Flevolandse echtpaar had hiervoor enkele weken geleden al een uitnodiging gekregen, maar had die opzij gelegd vanwege de drukke voorbereidingen van de Country Home & Living Fair die op 18 en 19 september werd gehouden. 'We dachten dat het iets was als de loterij-enveloppen', aldus Irma Renne. Ze laat weten zeer vereerd te zijn met hun plek in deze toonaangevende lijst. 'Het feest kan niet op. Eerst een geslaagde Fair en dan dit als cadeautje na!'

Het echtpaar Renne startte op 1 januari 2005 met de verkoop van vlees van hun eigen runderen, het  Franse ras Blonde Aquitaine. De assortiment werd al gauw aangevuld met varkensvlees, Hans & Griet-ijs en vruchtensappen, bier en wijn uit de regio. Twee jaar geleden werd de boerderijwinkel verbouwd en uitgebreid met een afdeling groente en fruit, verse zuivel en bakproducten. Renne Streekproducten startte tevens met het maken van geschenkmanden en barbecue- en kerstpakketten. Ook werd door hen het Renne Stoofpotje ontwikkeld, een goedlopend product dat tegenwoordig met duizenden tegelijk wordt besteld. De boerderijwinkel aan de Domineesweg 11 is van maandag tot zaterdag doorlopend geopend, ook 's avonds. Voor meer informatie:
www.rennestreekproducten.nl.

© september 2009


Opfriscursus voor duurzamer ondernemen

URK – Medewerkers van Seafish Van der Lee in Urk kregen maandag een certificaat uitgereikt uit handen van praktijkopleider Sijbrand Seine. De medewerkers volgden bij hem een korte opfriscursus, omdat de techniek zich in hoog tempo ontwikkelt.

'We kunnen nu sneller problemen oplossen en hoeven minder vaak nieuwe materialen aan te schaffen. Hierdoor kunnen we efficiënter en duurzamer ondernemen', aldus Willem van der Lee, hoofd Technische Dienst. De Technische Dienst onderhoudt het hele machinepark van het Urker bedrijf dat verse vis verwerkt voor de groothandel en consument. 'Wij onderhouden alles wat draait en beweegt, van transportband tot alle visverwerkingsmachines.'

Van der Lee is zeer content met de opleiding 'Draaistroommotoren en cosinus phi-verbetering' die Sijbrand Seine speciaal voor zijn medewerkers ontwikkelde. 'Sijbrand is een man van de praktijk. Hij heeft een hoop kennis op elektrogebied en kan dat goed overbrengen.' Sijbrand Seine kwam een dagdeel op locatie lesgeven aan de hand van de dagelijkse praktijk. 'Ze moesten zelf met problemen komen, waarbij ik hielp die te analyseren', aldus de opleider. 'Ik ondersteun hen met theorie om ze bewust te maken van het elektrische systeem en laat het hen zelf ontdekken door het toepassen van de theorie in de praktijk. Eigenlijk ben ik een integraal werker die de losse kenniselementen aan elkaar verbindt.'

Sijbrand Seine is vorig jaar gestart als zelfstandig praktijkopleider elektrotechniek en mechatronica en geeft cursussen op maat voor bedrijven en opleidingsinstituten. Daarvoor heeft hij jarenlang gewerkt in het onderwijs waar hij onder andere het competentiegericht onderwijs introduceerde. Tevens is Sijbrand Seine adviseur voor asfalt- en betoncentrales. Voor meer informatie:
www.sijbrandseine.nl of 06-20318157. 

© mei 2009


Open huis Evelien Fotografie

EMMELOORD - Evelien Fotografie in Emmeloord houdt vrijdag 11 mei open huis. Onder het genot van een hapje en drankje kan van 16.00 tot 18.30 uur haar nieuwe fotostudio aan de Reaal 9h op industrieterrein De Munt worden bewonderd. Bovendien zijn verschillende fotowerken te bezichtigen die zij heeft gemaakt voor zowel particulieren als bedrijven.

De specialiteit van Evelien ligt op het gebied van portretten en modefotografie. Ze maakt professionele portfolio's voor (aanstaande) modellen en heeft diverse contacten met modellenbureaus. Daarnaast portretteert zij zowel volwassenen en kinderen en verzorgt trouwreportages. Haar creativiteit zorgt ook voor verrassende resultaten in reclame- en bedrijfsfotografie. Met haar scherpe oog voor details weet Evelien telkens weer de juiste sfeer neer te zetten.

Evelien Fotografie werkt met een bijzonder concept. De voormalig kapster en docent haarverzorging levert niet alleen kwalitatief fotowerk, maar doet ook de haarstyling en make-up. Ze verzorgt speciale fotosessies in een sfeertje van 'glitter en glamour' voor iedereen die eens bijzonder op de foto wil. Deze fotoshoots zijn ook heel geschikt om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor moederdag. Evelien Fotografie levert ook cadeaubonnen op maat. Voor meer informatie:
www.evelienfotografie.nl.


Winterfair bij Acanthus

NAGELE - Bij Acanthus in Nagele kan weer volop inspiratie worden opgedaan om de donkere dagen voor Kerst op te fleuren. In de gezellige en behaaglijk warme plantenkas aan de Professor Brandsmaweg 2 zijn van 23 tot en met 25 november tal van standhouders aanwezig met producten die de fantasie prikkelen.

Op de winterfair staan ongeveer vijftig stands met onder andere sieraden, kaarsen, brocante, pergamano, beeldhouwen, glas, antiquariaat en diverse spullen voor lijf en leden. Er zijn demonstraties bonbons maken en pepernoten bakken. Bij verschillende stands kunnen bezoekers aan een workshop meedoen, zoals bij de klokkenmaker, die de gelegenheid biedt een achtergrond voor een klok te ontwerpen. Daarnaast zijn organisaties als de Zonnebloem en het Boerenerf aanwezig.

Acanthus presenteert tijdens de winterfair 2007 verrassende ideeën op het gebied van groendecoraties en kerstversieringen. Bovendien worden er onder deskundige begeleiding diverse workshops gegeven. De trend voor dit jaar is, dat iedereen zijn eigen trend heeft, laat eigenaresse en organisator Henriëtte van der Schaaf alvast weten. Er is veel zwart, rood en goud. En ook naturelproducten zijn dit jaar in.

Wie na de winterfair de opgedane inspiratie vorm wil geven in eigengemaakte kerststukken, kan van 10 tot en met 22 december eveneens bij Acanthus terecht. Tijdens openingsuren kan naar hartelust worden geëxperimenteerd met allerhande materialen die in de winkel aanwezig zijn. Bovendien worden verrassende voorbeelden aangeboden. Groepen kunnen ook 's avonds in de kas terecht, maar dienen zich wel hiervoor van tevoren aan te melden.

De winterfair begint op vrijdagmiddag 23 november van 13.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag is de wintermarkt aan de Professor Brandsmaweg 2 van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op vrijdag is er voor groepen van minimaal vijf personen een speciaal verrassingsarrangement. Op zaterdag speelt ‘De Huismuziekgroep Kraggenburg’. De laatste middag komt ‘Het Klein Vrouwenkoor’ de fair opluisteren.

De entree tot de winterfair is € 3,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Acanthus is vanuit Ens bereikbaar via de N352 richting Urk of vanaf de A6, afslag 13 richting Nagele. Er kan weer op ‘polderwijze’ worden geparkeerd . Voor meer informatie kan men contact opnemen met Acanthus, tel: 0527-652455.