Anna Klappe Tekstproducties

Voor een helder verhaal

Nieuwsbrieven

Ondernemer Centraal

Sinds 2012 schrijft Anna Klappe Teksten de nieuwsbrief Ondernemer Centraal van de gemeente Noordoostpolder. Elk kwartaal gevuld met economisch nieuws uit de regio.
Hieronder een voorbeeld van een nieuwsbrief die is geschreven voor een buurtinitiatief:
 

Nieuwsbrief Wei van GeLuc

 

Nr. 1, juli 2010


 
De wei

 

Zoals iedereen kan zien is de wei tussen de Gerstehof en Lucernehof op dit moment nog een grote groene vlakte....

 

Eind april hebben we met de kinderen uit de buurt bloemenzaad gezaaid, maar helaas is er geen vrolijk gekleurde bloemenzee opgekomen. Eerst zat het weer niet mee, en toen er eindelijk iets begon te groeien werd de hele wei door de gemeente gemaaid.... (Tja, ook GeLuc kent dus wel eens pech....)

Eigenlijk was het de bedoeling dat we voor het einde van deze zomer de wei hadden veranderd in een mooie ontmoetingsplek voor de buurt. Echter, de weg van overleg en het maken van plannen was wat langer dan gedacht.

 

Maar: we kunnen nu vertellen dat we toestemming hebben van de gemeente Noordoostpolder (de eigenaar van de grond) om op de wei te beginnen!

 

Natuur-educatief gebied

Het plan is dat er op de wei een natuur-educatief gebied komt met fruitbomen, een vlindertuin, klimheuvel, paddenpoel en zitkuil. Architect Jim de Valk heeft voor ons schetsen gemaakt en die gepresenteerd in een mooi boekwerkje. Dit was tijdens de buitenspeeldag en de buurtbarbecue in juni al te bewonderen.

 

Aan de slag

Na de zomervakantie gaan we met de uitvoering beginnen. En iedereen mag ons hierbij helpen. Graag zelfs!

 

Werkdagen op de wei

Onder leiding van Landschapsbeheer Flevoland gaan we vanaf september elke laatste zaterdagochtend van de maand aan de slag met de verschillende klussen. We beginnen op de burendag op 25 september. We willen dan de zitkuil aanleggen en de laatste rommel (palen van de oude wei) afvoeren. Hierover volgt na de vakantie meer informatie.

 

Voorbereidingen

Deze zomer zal boer Koos Geschiere met een graafmachine alvast de zitkuil en de poel graven. Om de plekken te markeren zijn een aantal palen in de wei neergezet. We willen iedereen vragen deze palen niet van tevoren weg te halen! Mercatus heeft toegezegd het zand te leveren voor de zitkuil. Dit zal gestort worden in de buurt van de wei. Ook hiervoor geldt: graag laten liggen voor de wei!

 

Zomervakantie

 

Maar eerst wensen we iedereen een hele fijne zomer toe en wij (ook wei!) hopen na de vakantie op ieders steun en inzet te kunnen rekenen!

Voor meer informatie of aanmeldingen: 652717 (Anna) of 262216 (Joyce)

 

Werkgroep Wei van GeLuc:

 

Anna Klappe, Joyce Meijer, Jaap Onderwater, Corina Topper, Shamanta Melfor

Zie voor het laatste nieuws: www.weivangeluc.blogspot.com